Muurameen rakennetaan golfviheriö kierrätysmullasta - uutta käyttöä valimohiekkajätteelle

Muurameen rakennetaan golfviheriö kierrätysmullasta - uutta käyttöä valimohiekkajätteelle

Mustankorkea Oy, Valmet Oyj ja Muurame Golf rakentavat yhteistyössä Suomen tiettävästi ensimmäisen golfviheriön, jolla käytetään kokonaan kierrätysaineksista valmistettua multaa. Täyden mittakaavan pilottikokeella selvitetään valimoteollisuuden sivutuotteen hyödyntämistä kenttämullan valmistuksessa.

harjoitusviherio_2017_www.jpg

Mustankorkea on tänä vuonna valmistanut koe-eriä multaa, jossa yhtenä ainesosana on käytetty Valmetin Rautpohjan valimolta peräisin olevaa hiekkaa. Valimohiekka on tasalaatuista ja soveltuu tehtyjen tutkimusten perusteella mullan valmistukseen erinomaisesti. ”Teollisuuden sivuvirtojen tuotteistaminen on kiertotaloutta parhaimmillaan. Kenttämultamme valmistuksessa käytetään läheltä tuotua jätehiekkaa sekä seutukunnan biojätteistä valmistettua kompostia. Lopputuote on siis sataprosenttinen kierrätysmulta”, Mustankorkean toimitusjohtaja Esko Martikainen tiivistää.


Valimohiekkaa käytetään valuprosessissa muottiaineena ja sitä kuluu valimoilla paljon. Kaikkea ei pystytä käyttämään uudelleen, vaan sitä päätyy myös loppusijoitettavaksi tai muulla tavoin käsiteltäväksi jätteeksi. ”Kiertotalous on arkipäivää kaikessa Valmetin toiminnassa ja hiekkajätteemme käyttö paikallisen mullan valmistuksessa sopii erinomaisesti kestävän kehityksen arvoihimme. Uuden yhteistyön myötä saamme jatkossa merkittävän jäte-erän kiertoon”, kertoo valimonjohtaja Hannu Nikula Valmetilta. Ensimmäinen koeviheriö toteutetaan Muurame Golfin kentälle. Nykyisen harjoitusalueen viereen rakennettava viheriö on laajuudeltaan vajaat 400 neliömetriä.
”Golfkenttien kasvualustoille ja niiden ominaisuuksille on tarkat kriteerit. Mustankorkean kenttämulta täyttää kokeiden perusteella kaikki laatuvaatimukset”, toteaa Muurame Golfin toimitusjohtaja Hannu Ahvenjärvi.


Maanrakennus- ja kylvötyöt on tarkoitus tehdä vielä tämän vuoden puolella, jolloin koeviheriö olisi valmis ja pelikunnossa ensi kesänä. Kentän pohjatyöt tekevän Maansiirtoliike Koivunen Oy:n Jarmo Parviainen on myös innolla mukana rakentamassa ainutlaatuista kenttää Suomeen. ”Odotamme mielenkiinnolla myös tuotteen soveltuvuuden jatkoseurantaa tämän tyyppisessä maanrakentamisessa. On hienoa, että sivuvirroista voidaan kehittää alueellisesti uutta!”

Lisätietoa: toimitusjohtaja Hannu Ahvenjärvi, puh. 040 548 6262

LUE MYÖS: Juttu Golfpisteen www-sivuilla

 

 

Lähettänyt

Jaa:

MUURAME GOLF

AJANKOHTAISET

AJANKOHTAISTA

Hutungin verkkoremontti valmis!

Vuorot menevät normilukujärjestyksen mukaan. Tervetuloa treenaamaan!

Liity MGS jäseneksi 2018

Hutungin verkkoremontti jatkuu odotettua pidempään!

Range suljettu - talviharjoittelua Hutungissa

Klubi suljettu joulukuun ajan

Loppuvuoden ajan klubi suljettu, olemme paikalla vaihtelevasti. Olethan siis yhteydessä etukäteen, mikäli haluat asioida klubilla.

Jarno Monosen talviharjoittelutiedote

Suomen talvessa on parasta..., tietysti golfin talviharjoittelu ja kesän odotus!

Talviharjoittelu huipputiloissa Hutungissa

Talviharjoittelutila käytössä 25.11.2017–29.4.2018. Vaajakoskella Hutungin liikuntakeskuksen yläkerrassa on lämpimät talviharjoittelutilat golffareille. Tilat on toteutettu Laukaan Peurunkagolfin, Muurame Golfin ja Jyväs-Golfin kanssa yhdessä.

Pro Shopin JOULUMYYJÄISET 2.12.2017

Tarjoukset voimassa vain lauantaina 2.12.2017 klo 10-15. Arvonta ostoksilla käyneiden kesken. Glögi ja piparitarjoilu. Tervetuloa!

Asmo ja Jarno jatkavat golfopettajina Muuramessa

MGS ry:n Syyskokouksen päätöksiä

Muuramen Golfseura ry:n Syyskokous pidettiin Muurame Golfin klubitalolla keskiviikkona 22.11.2017. Kokouksessa esitettiin katsaus kuluvan vuoden toimintaan ja talouteen sekä hyväksyttiin vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Muurameen rakennetaan golfviheriö kierrätysmullasta - uutta käyttöä valimohiekkajätteelle

Mustankorkea Oy, Valmet Oyj ja Muurame Golf rakentavat yhteistyössä Suomen tiettävästi ensimmäisen golfviheriön, jolla käytetään kokonaan kierrätysaineksista valmistettua multaa. Täyden mittakaavan pilottikokeella selvitetään valimoteollisuuden sivutuotteen hyödyntämistä kenttämullan valmistuksessa.

Klubi suljettu 22.-27.11.2017

TOIMISTO ja PRO SHOP avoinna viikolla 47 ainoastaan MA 20.11. ja TI 21.11. klo 11.00 - 17.00. Loppuviikon klubi on suljettu (Kirsi työreissulla golfseminaarissa).

Titleist joulupallokampanja

Vuoden lopussa vanhenevat liikunta- ja virikesetelit


TULEVAT TAPAHTUMAT