MGS Lyöntipelimestaruudet 2016

MGS Lyöntipelimestaruudet 2016

mgs_mestis2016_yleiskuva.jpg

Muurame Golfin Lyöntipelimestaruuskilpailut on pelattu kauden 2016 osalta. Juniorit ja seniorit ratkoivat mestaruudet 30.-31.7.2016 ja 5.-7.8.2016 oli yleisten sarjojen vuoro. Miehet pelasivat 54 reikää perjantaista sunnuntaihin ja naiset 36 reikää lauantaista sunnuntaihin. Viime vuoden mestarit uusivat mestaruutensa. Miesten mestaruuden vei jo kolmatta vuotta peräkkäin seuran juniorikasvatti Eetu Koivistoinen ja naisten mestaruuden toista vuotta peräkkäin ex-caddiemasterimme, nykyään Lahdessa asuva Piritta Poutiainen. Piritallekin kultamitali oli toki kolmas, ensimmäinen tuli vuonna 2012. Eetukin on ollut jo useamman vuoden Muurame Golfin leivissä keräämässä iltaisin rangepalloja, joten voisi sanoa, että henkilökunta on jyrännyt viime vuosina mestiksissä. Varsinkin kun Eetu on ollut täysin suvereeni junioripojissa, voittaen kultaa neljänä edellisenä vuotena lyöntipelimestaruuskisoissa sekä kolmena reikäpelimestaruuskisoissa. Myös Piritalla on yksi naisten reikäpelikulta vuodelta 2013. Eli ei mitään yllätysnimiä kumpikaan tuloslistojen kärjessä.

Golfammattilaiseksi tähtäävää Eetu Koivistoinen on nyt 18-vuotiaana sillä tasolla, että hän pelaa seuran lyöntipelimestaruuskisoissa pikemminkin itseään sekä kenttää vastaan kuin muita pelaajia. Hänen huono päivä on monelle sellainen, mistä voi vain haaveilla. Tämän vuoden kisatulokset puhuvat siitä omaa luokkaansa, mm. 18-vuotiaiden poikien SM-kisoista pronssia. Eetu lähti tähän kauteen tasoituksella 0,8 ja sieltä on tasaista tahtia tultu lähemmäksi sitä, mikä toteutui lauantaina: HCP 0,0. Seuramme historiassa ensimmäinen pelaamalla saavutettu nollatasoitus. Kahdeksassa vuodessa green cardin suorittamisesta ammattilaistasolle. Samassa ajassa kasvu 10-vuotiaasta vaahtosammuttimesta täysi-ikäiseksi mieheksi. Ilman kovaa ja määrätietoista työtä tämä ei tietenkään ole tapahtunut. Nykyään Eetu treenaa osan talvesta Espanjan lämmössä ja kotimaassa valmennuksesta vastaa Tatu Toivo. Kotikentällä Eetulla on vielä edessä miesten reikäpelimestaruusfinaali. Rikotaanko taas ennätyksiä? Eetulla mahdollisuus napata neljä kultamitalia samalle vuodelle eli kaikki tarjolla olevat junioripoikien ja miesten sarjojen voitot.

Yksi muiden ennätysten joukossa oli Eetun voittotulos: 214 lyöntiä 54 reiältä eli kolme täyttä kierrosta yksi yli kentän parin. Kierroksiin mahtui 8 birdietä, 37 par- sekä 9 bogey-tulosta. Ensimmäinen kierros 70 (-1), toinen 71 (par) ja kolmas 73 (+2). Kovimman vastuksen antoi isoveli Joonas Koivistoinen, seitsemän lyöntiä Eetun perässä tehden hurjan nousun (78+74+68 = 220) finaalikierroksella. Joonaskin löi yhden ennätyksen, paras yksittäinen kierrostulos lyöntipelimestaruuskisoissamme eli 68 lyöntiä (-3). Joonaksen finaalikierros oli "bogey-free-round" eli sisälsi ainoastaan par-tuloksia sekä kolme takalenkin birdietä. Näistä yhtä pääsivät toteamaan kannustajat 18. reiän viheriöllä, komeiden tuuletusten ja aploodien kera. Hieno turnaus myös Joonakselta, joka ei viime vuosina ole ehtinyt kovin paljon pelaamaan ja treenailemaan. Miesten lyöntipelimestiksistä meinasi tulla MGS:n mestaruuskisojen sijasta "Koivistoisten mestaruuskisat", sillä kolmoisvoitto oli hyvin lähellä. Eetun kaksoisveljen Vilin eteen pääsi vain Muuramen ja Jyväs-Golfin tuplajäsen Tero Heikkinen, 226 lyönnillä (75+76+75). Terokaan ei suinkaan yllätysnimi mitalisijoilla ollut, onhan hän Muuramen golfkentän kenttäennätyksen (66 lyöntiä) haltija ja Eetun tuleva vastus seuran reikäpelimestaruusfinaalissa. Teron valtti oli Eetun lailla näissä lyöntipelimestiksissä tasaisuus. Jännä nähdä, miten käy reikäpelifinaalissa.

 

Miehet

  1. Eetu Koivistoinen (70+71+73) 214
  2. Joonas Koivistoinen (78+74+68) 220
  3. Tero Heikkinen (75+76+75)

TULOKSET

mgs_mestis2016_miehet.jpg

 

Naiset

  1. Piritta Poutiainen (84+84) 168
  2. Sanna Niskala (88+86) 174
  3. Sari Fors (91+84) 175

TULOKSET

mgs_mestis2016_naiset.jpg

 

>>> Seuran mestaruudet

 

 

 

 

 

Lähettänyt

Jaa: