Ohjeet ukonilman varalle

Ohjeet ukonilman varalle


Ukonilmalla golfin pelaaminen on erittäin vaarallista, koska salama hakeutuu erityisesti metallisen golfmailan tai sateenvarjon kautta helposti maakontaktiin. Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa. Mikäli ukkonen on kentän läheisyydessä on mailat ja kärryt syytä jättää kentälle, kun pelaajat itse hakeutuvat suojaan.

 

Sumutorven merkkiäänet

sumutorven_merkkiäänet.jpg

Muuramen golfkentällä sijaitsee kaksi ukkossuojaa. Katso oheinen kartta. Ukkosen yllättäessä hakeudu joko klubille tai ukkossuojaan, jotka sijaitsevat väylän 4 tiiauspaikan vieressä ja väylän 13 viheriön oikeassa laidassa. Valitse itsellesi läheisin paikka, josta tarvittaessa on helpointa jatkaa peliä.

 

muurame_golf_ukkossuojat_www.jpg

 

ukkossuoja_4_2.jpg

Ukkossuoja 4. väylän tiiauspaikan läheisyydessä

ukkossuoja_13.jpg

Ukkossuoja väylän 13 viheriön läheisyydessä

HUOM! Pelaajat ovat ukonilmalla aina itse vastuussa omasta turvallisuudestaan annetuista keskeytysmerkeistä tai niiden puuttumisesta huolimatta. Pelaaja saa keskeyttää pelaamisen omatoimisesti, jos kokee ukkosen olevan vaaraksi itselleen tai muille.

Ukonilman jälkeen voi pelaaja halutessaan jatkaa peliään siitä kohdasta, mihin peli keskeytyi. Ukonilman vuoksi toteutumattomat lähtöajat eivät siirry automaattisesti eteenpäin vaan ne peruuntuvat ja pelaajan tulee varata tarvittaessa uusi aika.

>> Golfliiton tiedote

 


AVAA TULOSTETTAVA OHJEISTUS TÄSTÄ (pdf)

 

Lähettänyt

Jaa: