Toimitusjohtajan yhteenveto kaudesta 2017

Toimitusjohtajan yhteenveto kaudesta 2017

Yhteenvetoa kaudesta 2017

Mennyt vuosi tullaan muistamaan erittäin huonoista ja haastavista sääolosuhteista, jotka valitettavasti näkyivät myös kentän viheriöiden kunnossa heinäkuun loppupuolelle saakka. Talvikaudella lämpötilat vaihtelivat nollan molemmin puolin. Sen seurauksena kenttäalueelle, erityisesti viheriöille ja väylille, muodostui jääkerroksia. Viheriöiltä jäitä poistettiin mekaanisesti maaliskuun alussa. Myös lumia lingottiin ja sulamista edistävää hiekkaa levitettiin lumien ja jäiden päälle. Mutta toimenpiteistä huolimatta vaurioita syntyi. Ja kylmän kevään ja alkukesän takia viheriöiden korjautuminen venyi valitettavasti aina heinäkuulle saakka. Poikkeuksena edellisenä kesänä uudelleen rakennettu väylän 16 viheriö, joka ei tullut kuntoon koko kesänä. No, nyt väylän 16 viheriön pinnat on uusittu siirtonurmella ja epätasaisuudet samalla korjattu. Viheriö 16 saadaan käyttöön seuraavan kauden alkupuolella.

Aurinkoa oli tarjolla normaalia kesää huomattavasti vähemmän. Oman sääasemamme tilastojen mukaan golfkentällämme hellepäiviä oli tasan nolla. Myös kovat sateet aiheuttivat ongelmia kenttäalueella kauden mittaan. Näkyivät ne toki pelaajamäärissäkin. Muutamat, jo tiedossakin olleet alueet kentällä muuttuivat sateiden takia erittäin pehmeiksi. Siten pelaaminen kuin myös kentänhoito kyseisillä alueilla oli haastavaa. Kyseisten alueiden kuivatuksen parantaminen onkin yksi tärkeimpiä tavoitteitamme lähitulevaisuudessa.

Syksy oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että yöpakkasia ei ollut juuri lainkaan ennen kuin ensimmäiset lumisateet tulivat lokakuun puolen välin jälkeen. Silloin myös päivälämpötilat laskivat lähelle nollaa tai sen alle. Siihen se pelikausi sitten kerrasta loppuikin.

Vaikka säät tekivät kaudesta heikon, niin onneksi suuri osa pelaajista suhtautui asiaan ymmärtävästi. Sääolosuhteille emme voi mitään. Toki niiden vaikutuksia yritämme minimoida, mutta aina asiat eivät mene niin kuin niiden haluaisi menevän. Omalla suhtautumisellamme voimme tehdä pelikierroksista miellyttävämpiä niin itselle kuin pelikavereillekin. Sen kun pitäisi muistissa itsekin – on sitten kyse vaihtelevista sääolosuhteista tai vielä vaihtelevimmista pelikierroksista.

11_20170612.jpg

 

Pelikauden 2017 lukuja

Seuran jäsenmäärä oli kauden 2017 lopussa 1 438, noin 50 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Pelioikeudellisia osakkeita on edelleen yhteensä 614 kappaletta (sarjoittain 511 B-, 25 C- ja 78 D-osaketta) ja pelioikeuksia yhteensä 770 kappaletta. Osakkeenomistajina on tällä hetkellä yhteensä 565 henkilöä/yritystä.

Pelilähtöjen määrä laski reilusti edelliseen vuoteen verrattuna. Lähtöjä oli yhteensä noin 25 620. Kenttä oli auki 8.5.–20.10.2017 eli yhteensä 166 päivää (reilut kaksi viikkoa vähemmän kuin vuonna 2016). Pelilähtöjä oli keskimäärin noin 154 kpl/päivä.

Green fee – lähtöjä kertyi noin 2 980, joka on noin 370 vähemmän kuin edellisvuonna. Pelilippu- ja sarjakorttilähtöjä kertyi noin 1920 eli yhtä paljon kuin vuonna 2016. Pelioikeuslähtöjen määrä oli noin 19 950, joka on 2 300 lähtöä vähemmän kuin edellisenä vuotena.

 

Kilpailut ja tapahtumat

Kauden 2017 aikana järjestettiin aiempien vuosien tapaan avoimia sekä toimikuntien järjestämiä kilpailuja. Pääosa kilpailuista oli edelleen suosittuja, mutta osassa alkukauden kisojen osallistujamäärissä näkyivät huonot olosuhteet. Muutamaa alkukauden kilpailua jouduttiin siirtämään tai kokonaan perumaan pelikauden alun viivästymisen takia. Kilpailukierroksia kaudella kertyi kuitenkin yhteensä noin 3 150 eli noin 10 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Kauden aikana kentällä järjestettiin 16 kutsukilpailua, joihin osallistui noin 300 henkilöä.

Avoimet ovet –tapahtuma järjestettiin kesäkuussa, jolloin tutustujat pääsivät kokeilemaan golfia niin harjoitusalueella kuin oikealla kentälläkin. Lisäksi kuun alussa järjestettiin kaksi lasten McDonald’s Golfkesäleiriä, joihin osallistui yhteensä 36 innokasta junioria.

Kesäkuussa järjestettiin 12. kerran Muuramen Golfmaraton hyväntekeväisyystapahtuma. Tapahtuman tuotto oli tänä vuonna 7 500 euroa. Saadut varat seura lahjoitti lyhentämättömänä tapahtuman hyväntekeväisyyskohteille eli Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastolle hengityskoneen hankintaa varten sekä Muuramen kunnan liikuntapalveluille Liikkuva Muurame -toimintaan ja siellä erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan. Kahdentoista vuoden aikana olemme lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen lähes 140 000 euroa. Jälleen kerran lämpimät kiitokset ja perään vielä syvä kumarrus kaikille tapahtumaa tukeneille yrityksille sekä yksityishenkilöille.

 

Kenttä- ja klubialue kehittyvät – tietoa kauden 2017 investoinneista

Vuoden 2017 alkupuolella uudistettiin klubin ylä- ja alakerran pukuhuone- sekä wc-tiloja. Kalustusta uusittiin, seiniä ja kattoja maalattiin, listat vaihdettiin, valaistusta parannettiin, miesten pukuhuoneen yhteydessä oleva sauna uusittiin kokonaan. Marika Kurjen suunnitelman mukaan tehty uudistus teki tiloista huomattavasti tyylikkäämmät ja viihtyisämmät. Samalla yläkerran wc-tiloihin johtavaan oveen asennettiin ajastettu sähkölukko, joten wc-tilat olivat kauden aikana käytettävissä myös klubin aukioloaikojen ulkopuolella.

Muita kauden investointeja olivat klubin terassin uudistaminen, kentänhoitoon hankittu Redexim Rink hiekoitusvaunu, klubin uusi infotaulu sekä klubin seinään kiinnitetty digitaalinen kello/lämpömittari. Kentälle otettiin käyttöön kaksi suojakatosta, jotka toimivat samalla sekä ukkos- että sadesuojina.

Syksyllä tehtiin muutamia korjaustöitä. Väylän 16 viheriön pinnasta poistettiin suurin osa viime vuonna asennetusta omasta siirtonurmesta. Epätasaisuudet tasoitettiin ja pintaan asennettiin uusi, ostettu siirtonurmi. Väylän 5 taaemman lyöntipaikan epätasaisuudet korjattiin. Vanha nurmi leikattiin irti, pohjan muotoilut uusittiin ja vanha nurmi asennettiin takaisin paikalleen. Talvikaudella tullaan parantamaan väylien 10, 17 ja 18 vesiesteiden virtausta, kunhan kunnon pakkaskausi on ensin alkanut.

Kauden jo päätyttyä kentän harjoitusalueelle aloitettiin rakentamaan uutta chippiviheriötä, joka tehdään kokonaan kierrätysaineksista valmistetusta kasvualustasta. Kyseessä on Mustankorkean, Valmetin ja Muurame Golfin yhteinen pilottihanke, jonka aikana selvitetään valimoteollisuuden sivutuotteen hyödyntämistä golfkentälle sopivan kasvualustan valmistuksessa. Viheriön pohjatyöt saatiin tehtyä, mutta valitettavasti kylmät kelit estivät varsinaisten kylvöjen tekemisen nyt loppuvuodesta, joten kylvöt ja muut pintatyöt päästään tekemään vasta tulevana keväänä. Mutta mielenkiinnolla odotamme sitä, että kuinka hyvin tuo kasvualusta käytännössä toimii viheriön pohjana, kunhan siihen ensin saadaan kunnon nurmi kasvamaan.

harjoitusviherio_2017_www.jpg

 

Golfterveisin,

Muurame Golf Oy
Hannu Ahvenjärvi
toimitusjohtaja

 

Lähettänyt

Jaa: