Viheriöiden ilmastointi ja infoa kentänhoidosta

Viheriöiden ilmastointi ja infoa kentänhoidosta

Torstaina 13.6. kentän viheriöt pystyleikattiin. Pystyleikkaus nostaa vaakakasvuston ylös minkä jälkeen tehdään normaali leikkuu. Näin saadaan poistettua liiallista kasvustoa ja viheriöt nopeutuvat. Viheriöille tehtiin myös kevyt hiekkakattaus ja harjaus. Hiekalla pyritään poistamaan epätasaisuuksia, mutta sen ansiosta leikkuukorkeus voidaan pitää myös alhaisena. Lopuksi vielä viheriöt jyrättiin.  Osaavat kentänhoitajat saivat työn tehtyä aamun aikana nopeasti ja viheriöt olivat loistavassa pelikunnossa jo ensimmäisille pelaajille.

 

Maanantaina (17.6) ja tiistaina (18.6) viheriöt tullaan tappi-ilmastoimaan ensimmäisen kerran tälle kaudelle. Ilmastus vähentää maan tiivistymistä eli kasvien juuristo voi paremmin ja siten uusiutuu nopeammin. Myös vedenläpäisykyky paranee jolloin myös annetut ravinteet tavoittavat paremmin juuriston. Ilmastuksen jälkeen hetkellinen epätasaisuus pyritään poistamaan hiekoituksella ja jyräyksellä.  Ilmastustyö on hidasta.  Jos mahdollista niin ohita ilmastuksen alla oleva viheriö kokonaan niin kentänhoitajien työ nopeutuu.

 

Ruohorange on otettu käyttöön lauantaina. Pelaajien tulee muistaa ja opetella oikeanlainen lyöntitapa eli pallo lyödään aina edellisen lyöntijäljen takaa siten, että lyöntijäljestä muodostuu yksi yhtenäinen alue. Tällä tavalla uusittu ruoho saadaan pidettyä pidempään hyvänä. Olisi myös suotavaa, että rangelta lyötäisiin myös vasemmasta reunasta eikä vaan oikeasta jolloin kulutus olisi tasaisempaa. Säännöt koskevat tietenkin myös harjoitusalueella lyömistä.

 

Uusi chippi-viheriö on avattu. Chippiharjoitukset mieluiten siellä, kun klubin puttiviheriöllä.  Kentän viheriöillä on jälleen ollut paljon korjaamattomia alastulojälkiä. Yrittäkää muistaa korjata jäljet oikea oppisesti viheriöhaarukalla. Lisäksi näkee valitettavan paljon sitä, että lipputanko kaadetaan korkealta viheriön pintaan. Tankojen päissä olevat prismat eivät kestä sitä, eikä tämä tee hyvää myöskään viheriön pinnalle mistä kertoo tangon muotoiset painaumat reiän läheisyydessä. Palloa ei saa myöskään nostaa ylös reiästä lipputankoa nykäisemällä sillä se tuhoaa helposti reiän reunat.

 

Loppuun muistuttaisin vielä siitä, että kentänhoitajilla on aamulla klo 7 saakka etuajo-oikeus. Kentänhoitaja päästää kyllä pelaajan ohitseen, kun siihen on paras hetki.

 

Pidetään kentästä yhdessä huolta ja nautitaan hienosta lajista!

 

Esa Laine & Teppo Lehtola

Kenttämestari / Apulaiskenttämestari

Lähettänyt

Jaa: