18r Easy-kenttä


Muurame Golfin nykyisen kentän sisälle on tehty omat tiipaikat myös Easy-kentälle (18 reikää, par 71, 3517m). Tätä Easy-kenttää suunniteltaessa on ajateltu etenkin aloittavien ja vähän pelanneiden viihtymistä ja kehittymistä lajin parissa sekä kentän sujuvan pelinopeuden parantamista. Kun peli alkaa lähempänä viheriöstä, on aloittelijallakin mahdollisuus päästä keskittymään enemmän lähipeliin ja puttaamaan pallo reikään sen sijaan, että nostaisi pallon taskuun keskellä väylää lyöntimäärän ylittyessä. Ja vaikka et olisi aloittelija, on Easy-kentän pelaaminen erinomainen tapa keskittyä lähipelin harjoitteluun.

Kentälle pääsee pelaamaan, kun on suorittanut green cardin ja on jonkun golfseuran jäsen. Easy-kenttä on WHS-tasoitusjärjestelmän myötä tasoituskelpoinen.

Normaaleilla par 4- ja par 5 – väylillä kahta väylää (11 ja 17) lukuunottamatta Easy-kentän avauspaikka on merkitty oranssilla viuhkalla, joka näkyy hieman kauempaa. Viuhkan kohdalta lyödään Easy-kentän avauslyönnit. Varsinaisen kentän olemassa olevilla par3 -väylillä sekä väylillä 11 (par 5) ja 17 (par 4) aloitetaan normaalien 47 tiimerkkien kohdalta.

Kenttä on kaikkien pelaajien käytössä ja sinne voi varata peliaikoja normaalisti ajanvarauksen kautta tai soittamalla caddiemasterille. Samassa ryhmässä voi pelata joko pitkää tai lyhyttä kenttää. Näin ollen Easy-kentän tiipaikat ovat ajanvarauksen ja peliryhmän näkökulmasta vain yksi uusi tiipaikka muiden joukossa. Easy-kenttä löytyy Golf GameBookista Junior-nimellä tiipaikan valinnassa ja paperisesta Muurame Golfin tuloskortista (35).

Easy-kenttää ei ole hinnoiteltu erikseen (normaali green fee tai pelilippu/pelioikeus), mutta olemme luoneet aloitteleville golffareille kurssien yhteydessä myytäviä viiden ja kymmenen kerran edullisia pelipaketteja. Näiden hinta on sopivan edullinen myös Easy-kentän kiertämiseen, jos ei halua heti kiertää ”isoa kenttää”. Suosituksemme onkin se, että aloittelevat golffarit pelaisivat Easy-kenttää etenkin ruuhkaisina päivinä ja siirtyisivät täysimittaiselle kentälle pelitaitojen karttuessa. Näin aloittelijan ei tarvitse keskittyä liikaa muiden tahdissa pysymiseen vaan enemmänkin pelitaitojen kehittämiseen ja pelistä nauttimiseen.