Pelaajaohje

AAMUPELAAJAT

Pelaamaan lähteminen ennen klubin aukeamista on mahdollista. Tuloskortteja löytyy klubin pääoven oikealla puolella olevasta postilaatikosta. Ilmoittauduthan ja käytähän maksamassa kierroksen caddiemasterille tauolla tai viimeistään kierroksen jälkeen. Ennen klo 07.00 pelaamaan lähtevät huomioittehan, että kentänhoitajilla on etuoikeus aamuisin. Teidän tulee siis antaa kentänhoitajille työrauha ja väistää tarvittaessa.

ILMOITTAUTUMINEN

Vähintään 10 min ennen lähtöaikaa. Saavuthan ajoissa paikalle ja hoidat pelimaksut, yms. hyvissä ajoin, jotta voit nauttia ja keskittyä pelaamiseen kierroksen aikana.

10-TII LÄHDÖT

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tämä ei vaikuta pelaamiseen mitenkään muuten kuin että poikkeuksellisesti ensin kierretään takaysi ja sitten vasta etuysi. Tämä käytäntö edesauttaa kentän tasaisempaa kulutusta ja antaa 9-reiän kiertäjille mahdollisuuden pelata takaysi vaihtelun vuoksi.

VÄRILIPUT

Käytämme värillisiä lippuja merkitsemään reiän sijaintia viheriöllä. Värikoodit ovat seuraavat: punainen lippu = reikä viheriön etuosassa, keltainen lippu = reikä viheriön keskiosassa ja valkoinen lippu = reikä viheriön takaosassa.

ALASTULOJÄLKIEN KORJAUS VIHERIÖLLÄ

Hyvä tapa on opetella säännöllisesti korjaamaan edes yksi alastulojälki griiniltä, vaikka se ei olisikaan oma. Alastulojälkien korjauksessa olisi tärkeää muistaa myös oikea korjaustekniikka. Reikää ei siis tule missään tapauksessa nostaa haarukalla ylöspäin, vaan paikata se niin, että siirtää ympäröivää maata reiän tilalle, kunnes reikä häviää. Nostamalla reikää haarukalla ylöspäin heinän juuri voi katketa, jolloin heinä kuolee.

CARDIAID

CardiAid Sydänstartti – panostus asiakkaidemme turvallisuuteen. Muurame Golf Oy on hankkinut asiakkaidemme turvallisuudeksi CardiAid AED Sydänstartin.

Miksi: Sydämen pysähtyessä kyse on minuuteista. Selviytymiseen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka nopeasti uhri saa ensiapua, sydänhierontaa tai sähköshokin, mihin tarvitaan avuksi defibrillaattoria. Jokainen hoitamatta jätetty minuutti heikentää selviytymismahdollisuuksia noin kymmenellä prosentilla.

CardiAid Sydänstartti on suunniteltu paikkoihin, joihin avunsaanti kestää. Turvallisen ja tutkitun teknologian sekä selkeän suomenkielisen ohjeen ansiosta CardiAid sydänstarttia voi käyttää kuka tahansa, missä tahansa. Henkilökuntamme on tutustunut laitteen käyttöön.

GOLFAUTOT JA SÄHKÖKÄRRYT

Vuokrattavissa klubilta. Kenttämestari voi tarvittaessa kieltää golfauton käytön kentänhoidollisista syistä (mm. runsaiden sateiden jälkeen). Golfautojen käytössä tulee noudattaa golfautosta löytyviä ohjeita mm. ajoreittien suhteen. Golfautot ovat varustettu GPS-laittein ja näytöltä näet esim. etäisyydet viheriöille.

KATKENNEET TIIT KUPPEIHIN

Korjaattehan ystävällisesti katkenneet tiit talteen tiipaikoilta. Jos ette halua poimia omaan taskuun, niin niitä varten on jokaisella tiipaikalla olemassa mustia kuppeja. Katkenneet pystyyn jääneet tai pitkin poikin lentäneet tiit haittaavat sekä toisia pelaajia että kentänhoitohenkilökuntaa. Muistammehan huolehtia kentästä kuin omastamme.

KENTTÄISÄNTÄ

Kenttäisäntä kiertää kenttäalueella, huolehtii pelin sujuvuudesta ja pelaajien viihtyvyydestä sekä turvallisuudesta. Lisäksi kenttäisäntä toimii oppaana kentällä neuvomalla tarvittaessa sääntö- ja etikettiasioissa. Kenttäisännän tavoitat numerosta 040 765 5369.’

KIERROSAIKA

Kenttämme 18 reiän ohjeaika on 4 h 29 min. Etuysi (väylät 1-9) 2 h 6 min, tauko (sis. siirtymän) 11 min ja takaysi (väylät 10-18) 2 h 12 min. Harjoituskierrokset tulisi pelata aina pistebogeyna (tarvittaessa pallo taskuun, kun pisteitä ei ole tulossa). Jos ryhmä etenee liian hitaasti, on kenttäisännällä oikeus puuttua asiaan, jottei hidas ryhmä sekoita muiden ryhmien pelitahtia. Se joka on valmis, lyö ensin.

LYÖNTIJÄLKIEN PAIKKAUS HIEKKASIEMENSEOKSELLA

Kaikista kärryistä löytyy pullot, jotka sisältävät hiekkasiemenseosta lyöntijälkien paikkaukseen. Seoksella voi kätevästi paikata jälkiä, joihin ei saa laitettua lyötyjä turpeita takaisin. Jos kärryssä ei ole valmiina pulloa tai käytät omaa kärryä / kannat bägiä, niin voit napata pullon mukaasi klubin edessä olevasta ”pullobaarista”. Bägikatoksesta löytyy lainattavia mustia kangaspusseja, joilla voi kuljettaa hiekkasiemenseosta mukanaan omissa kärryissä tai kantobägissä. Jos kaikki pussit ovat lainassa eli niitä ei löydy bägikatoksesta, löytyy niitä caddiemasterilta lisää. Jos pullo tyhjenee (tai on valmiiksi tyhjä), voit täyttää sen hiekkasiemenseoksella, joiden vihreitä täyttöastioita löytyy rangelta, klubin edustan ”pullobaarista” ja 3./12. tiiauspaikan vierestä.

PRISMAT LIPPUTANKOJEN PÄÄSSÄ

Olemme lisänneet lipputankojen päihin prismat, jotka auttavat etäisyysmittareita hahmottamaan tarkan mitan viheriölle. Huomioithan tämän laskiessasi lipun maahan. Ethän siis paiskaa lippua, KIITOS!

PUKUHUONEET JA VESSAT

Pukuhuoneet ja vessat ovat pääasiallisesti avoinna klubin aukioloaikojen puitteissa, poikkeuksena yläkerta (ks. aukioloajat). Kentältä löytyy kaksi vessaa. Toinen on väylän 6-tiiauspaikan takana oleva kuivakäymälä ja toinen väylän 12 tiiauspaikan / 14 viheriön välissä oleva vesivessa.

PYYPPÖLÄNTIE

Muistattehan noudattaa kentälle johtavan Pyyppöläntien nopeusrajoituksia ja huomioida samalla muutkin tienkäyttäjät. Tie on kapea, mutta kaksisuuntainen. Tiellä liikkuu myös lapsia polkupyörillä, joten erityinen varovaisuus on tarpeen.

RUOKATILAUKSET

Keittiö ottaa ruokatilauksia vastaan klo 10.30-18.00 ellei toisin ole ilmoitettu. Muulloin tarjolla ainoastaan vitriinissä tarjolla olevia tuotteita. Voit tarvittaessa tehdä tilauksen soittamalla puh. 0400 520 971.

UKONILMA / MERKKIÄÄNET VAARAN UHATESSA

Muuramen golfkentällä sijaitsee kaksi ukkossuojaa. Katso oheinen kartta. Ukkosen yllättäessä hakeudu joko klubille tai ukkossuojaan, jotka sijaitsevat väylän 4 tiiauspaikan vieressä ja väylän 13 viheriön oikeassa laidassa. Valitse itsellesi läheisin paikka, josta tarvittaessa on helpointa jatkaa peliä