Pelaajaohje

AAMUPELAAJAT

Pelaamaan lähteminen ennen klubin aukeamista on mahdollista. Sen sijaan pelaaminen ilman ajanvarausta on kielletty. Lue peliohjesääntö. Tuloskortteja löytyy klubin pääoven oikealla puolella olevasta postilaatikosta. Mikäli pelaat pelioikeudella tai olet maksanut kierroksen jo etukäteen vahvistathan lähtösi WiseGolf-appin kautta tai tauolle tullessasi. Mikäli sinulla on pelikierros maksettavana, sovithan maksusta caddiemasterin kanssa jo edellisenä päivänä. Ennen klo 08.00 pelaamaan lähtevät huomioittehan, että kentänhoitajilla on etuoikeus aamuisin. Teidän tulee siis antaa kentänhoitajille työrauha ja väistää tarvittaessa. Kentänhoitajan sijaitessa lyöntisuunnassa, tulee kentänhoitajalta aina saada lupa lyömiseen.

ILMOITTAUTUMINEN / LÄHDÖN VAHVISTAMINEN

Vähintään 15 min ennen lähtöaikaa. Saavuthan ajoissa paikalle ja hoidat pelimaksut, yms. hyvissä ajoin, jotta voit nauttia ja keskittyä pelaamiseen kierroksen aikana.

10-TII LÄHDÖT

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tämä ei vaikuta pelaamiseen mitenkään muuten kuin että poikkeuksellisesti ensin kierretään takaysi ja sitten vasta etuysi. Tämä käytäntö edesauttaa kentän tasaisempaa kulutusta ja antaa 9-reiän kiertäjille mahdollisuuden pelata takaysi vaihtelun vuoksi.

VÄRILIPUT

Käytämme värillisiä lippuja merkitsemään reiän sijaintia viheriöllä. Värikoodit ovat seuraavat: punainen lippu = reikä viheriön etuosassa, keltainen lippu = reikä viheriön keskiosassa ja valkoinen lippu = reikä viheriön takaosassa.

ALASTULOJÄLKIEN KORJAUS VIHERIÖLLÄ

Hyvä tapa on opetella säännöllisesti korjaamaan edes yksi alastulojälki griiniltä, vaikka se ei olisikaan oma. Alastulojälkien korjauksessa olisi tärkeää muistaa myös oikea korjaustekniikka. Reikää ei siis tule missään tapauksessa nostaa haarukalla ylöspäin, vaan paikata se niin, että siirtää ympäröivää maata reiän tilalle, kunnes reikä häviää. Nostamalla reikää haarukalla ylöspäin heinän juuri voi katketa, jolloin heinä kuolee.

CARDIAID

CardiAid Sydänstartti – panostus asiakkaidemme turvallisuuteen. Muurame Golf Oy on hankkinut asiakkaidemme turvallisuudeksi CardiAid AED Sydänstartin.

Miksi: Sydämen pysähtyessä kyse on minuuteista. Selviytymiseen vaikuttaa merkittävästi se, kuinka nopeasti uhri saa ensiapua, sydänhierontaa tai sähköshokin, mihin tarvitaan avuksi defibrillaattoria. Jokainen hoitamatta jätetty minuutti heikentää selviytymismahdollisuuksia noin kymmenellä prosentilla.

CardiAid Sydänstartti on suunniteltu paikkoihin, joihin avunsaanti kestää. Turvallisen ja tutkitun teknologian sekä selkeän suomenkielisen ohjeen ansiosta CardiAid sydänstarttia voi käyttää kuka tahansa, missä tahansa. Henkilökuntamme on tutustunut laitteen käyttöön.

CardiAid käyttöohje

GOLFAUTOT JA SÄHKÖKÄRRYT

Vuokrattavissa klubilta. Kenttämestari voi tarvittaessa kieltää golfauton käytön kentänhoidollisista syistä (mm. runsaiden sateiden jälkeen). Golfautojen käytössä tulee noudattaa golfautosta löytyviä ohjeita mm. ajoreittien suhteen. Golfautot ovat varustettu GPS-laittein ja näytöltä näet esim. etäisyydet viheriöille.

KATKENNEET TIIT KUPPEIHIN

Korjaattehan ystävällisesti katkenneet tiit talteen tiipaikoilta. Jos ette halua poimia omaan taskuun, niin niitä varten on jokaisella tiipaikalla olemassa mustia kuppeja. Katkenneet pystyyn jääneet tai pitkin poikin lentäneet tiit haittaavat sekä toisia pelaajia että kentänhoitohenkilökuntaa. Muistammehan huolehtia kentästä kuin omastamme.

KENTTÄISÄNTÄ

Kenttäisäntä kiertää kenttäalueella, huolehtii pelin sujuvuudesta ja pelaajien viihtyvyydestä sekä turvallisuudesta. Lisäksi kenttäisäntä toimii oppaana kentällä neuvomalla tarvittaessa sääntö- ja etikettiasioissa. Kenttäisännän tavoitat numerosta 040 765 5369.’

KIERROSAIKA

Kenttämme 18 reiän ohjeaika on 4 h 29 min. Etuysi (väylät 1-9) 2 h 6 min, tauko (sis. siirtymän) 11 min ja takaysi (väylät 10-18) 2 h 12 min. Harjoituskierrokset tulisi pelata aina pistebogeyna (tarvittaessa pallo taskuun, kun pisteitä ei ole tulossa). Jos ryhmä etenee liian hitaasti, on kenttäisännällä oikeus puuttua asiaan, jottei hidas ryhmä sekoita muiden ryhmien pelitahtia. Se joka on valmis, lyö ensin.

Sujuvan pelin ABC

LYÖNTIJÄLKIEN PAIKKAUS HIEKKASIEMENSEOKSELLA

Kaikista kärryistä löytyy pullot, jotka sisältävät hiekkasiemenseosta lyöntijälkien paikkaukseen. Seoksella voi kätevästi paikata jälkiä, joihin ei saa laitettua lyötyjä turpeita takaisin. Jos kärryssä ei ole valmiina pulloa tai käytät omaa kärryä / kannat bägiä, niin voit napata pullon/pussin mukaasi 1. ja 10. tiillä sijaitsevista hiekkasiemenseoslaatikoista. Laatikoista löytyy lainattavia pulloja tai mustia kangaspusseja, joilla voi kuljettaa hiekkasiemenseosta mukanaan omissa kärryissä tai kantobägissä. Jos kaikki pussit ovat lainassa eli niitä ei löydy laatikoista, löytyy niitä caddiemasterilta lisää. Jos pullo tyhjenee (tai on valmiiksi tyhjä), voit täyttää sen hiekkasiemenseoksella, joiden vihreitä täyttöastioita löytyy rangelta, 1./10. tiiauspaikkojen ja 3./12. tiiauspaikan vierestä.

LÖYTÖTAVARAT

Kauden löytötavaroita säilytämme klubilla löytötavarapisteessä. Tavaroita säilytämme 31.12. saakka.
Alle 20 euron arvoiset tavarat, jolla ei ilmeisesti ole omistajalle erityistä käyttö-, tunne- tai muuta henkilökohtaista arvoa hävitämme tämän jälkeen. Mahdollisesti tätä arvokkaammat löytötavarat toimitetaan Jyväskylän poliisiasemalle vuoden vaihteen jälkeen.

PRISMAT LIPPUTANKOJEN PÄÄSSÄ

Olemme lisänneet lipputankojen päihin prismat, jotka auttavat etäisyysmittareita hahmottamaan tarkan mitan viheriölle. Huomioithan tämän laskiessasi lipun maahan. Ethän siis paiskaa lippua, KIITOS!

PUKUHUONEET JA VESSAT

Pukuhuoneet ja vessat ovat pääasiallisesti avoinna klubin aukioloaikojen puitteissa, poikkeuksena yläkerta (ks. aukioloajat). Kentältä löytyy kaksi vessaa. Toinen on väylän 6-tiiauspaikan takana oleva kuivakäymälä ja toinen väylän 12 tiiauspaikan / 14 viheriön välissä oleva vesivessa.

PYYPPÖLÄNTIE

Muistattehan noudattaa kentälle johtavan Pyyppöläntien nopeusrajoituksia ja huomioida samalla muutkin tienkäyttäjät. Tie on kapea, mutta kaksisuuntainen. Tiellä liikkuu myös lapsia polkupyörillä, joten erityinen varovaisuus on tarpeen.

RUOKATILAUKSET

Keittiö ottaa ruokatilauksia vastaan klo 10.30-18.00 ellei toisin ole ilmoitettu. Muulloin tarjolla ainoastaan vitriinissä tarjolla olevia tuotteita. Voit tarvittaessa tehdä tilauksen soittamalla puh. 0400 520 971.

UKONILMA / MERKKIÄÄNET VAARAN UHATESSA

Ukkosen yllättäessä hakeudu joko klubille tai ukkossuojaan, jotka sijaitsevat väylän 4 tiiauspaikan vieressä ja väylän 13 viheriön oikeassa laidassa. Valitse itsellesi läheisin paikka, josta tarvittaessa on helpointa jatkaa peliä

Ukonilmalla golfin pelaaminen on erittäin vaarallista, koska salama hakeutuu erityisesti metallisen golfmailan tai sateenvarjon kautta helposti maakontaktiin. Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa. Mikäli ukkonen on kentän läheisyydessä on mailat ja kärryt syytä jättää kentälle, kun pelaajat itse hakeutuvat suojaan.


1. Älä käytä sateenvarjoa.
2. Älä mene suojaan puun alle.
3. Hakeudu suojaan, mikäli kentän henkilökunta varoittaa ukkosen vaarasta. Hyviä suojia ovat sisätilat tai auto, jos sellainen on lähettyvillä. Golfkentällä harvemmin on.
4. Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla. Se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä.
5. Jätä mailat ja kärryt kentälle, kun hakeudut suojaan.
6. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama isketyy helposti sellaiseen.
7. Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.
8. Varoita ukkosesta muita pelaajia, mikäli huomaat, etteivät he reagoi ukkoseen millään tavalla, vaan jatkavat peliä.
9. Keskeytä kilpailu ukkosen uhatessa, jos toimit esimerkiksi kilpailunjohtajana. Kannattaa muistaa, että mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi. Vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä, se voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta.
10. Malta pysyä suojassa riittävän pitkään, niin että ukkonen on varmasti mennyt ohi.
Lähteet: Ilmatieteen laitos ja Suomen Golfliitto.