Kapteenien helletervehdys 1.7.2024

Valtakunnalliset kapteenien kesäpäivät pidettiin Turussa Auragolfissa viikkoa ennen juhannusta. Pääsimme osaltamme luomaan arvokkaita uusia ystävyyssuhteita paikalla olleisiin kapteeneihin. Vaikka seuratyö palkitsee talvellakin, niin kyllä kesäaikaan on huippua nähdä ja kuulla, kuinka upeaa seuratyötä tehdään ympäri Suomea. Iloksemme voimme myös todeta, että meillä Muuramessa on oikein virkeää seuratoimintaa tarjolla ja voimme olla ylpeitä omasta seurastamme.

Joitain Kapteenien päivien ajatuksia haluamme jakaa kaikkien kanssa sekä joitain muita ajankohtaisia juttuja. Meidän seurassamme on paljon uusia pelaajia ja olisi hyvä, jos kaikki yhteisesti huomioisivat sääntöasioita, käyttäytymisasioita ja etikettiasioita. Opastetaan uusia yhdessä. Nämä ovat vähän konstikkaita asioita, eikä selkeää yhtä oikeaa tapaa ole. Toivoisimme kuitenkin vaalittavan hyvää käytöstä, tervehtimistä ja toisten huomioonottamista. Yhdessä luomme oman kentän kulttuuria ja ilmapiiriä. Golfpukeutuminen on väljentynyt paljon, mutta edelleen kannustamme käyttämään urheiluvaatteita ja jättämään farkkushortsit naulakkoon. Nirunarutopit eivät myöskään ole suositeltavin vaatetus golfkentälle. Hyvä suojautua auringolta, hyttysiltä ja paarmoilta.

Kun kukaan ei puutu, niin kukaan ei suutu, eli kuinka puuttuisi, ettei kukaan suuttuisi?

- Mitenkä nikotiinipussit päätyvät golfkentälle? - Ei ainakaan joutsenten nokassa. Kuka ne kentältä kerää? Ne voi kerätä, vaikka griinihaarukalla niiden toimesta keiden ylähuuli vuotaa. Kun näet vuotavan ylähuulen, niin huomauta siitä rohkeasti!

- Terveys on golfliiton tärkeä teema golfin hyvinvointivaikutuksista puhuttaessa. Kaikki voivat miettiä omaa tupakkakäyttäytymistä muutenkin kentällä. Aikuiset näyttävät kaikessa osaltaan mallia junioreille.

- Nurmirangen lepopäivät koskevat kaikkia pelaajia, kaikkia mailoja ja kaikkia kenkiä.

- Mitä tarkoittaa pelirauha? Ei ehkä tarvitse olla 4, 5 tuntia tuppisuuna. Riittää kun on hiljaisuus sen hetken, kun pelikaveri keskittyy lyöntiasentoon ja lyön pallon.

- Kumpi on tärkeämpää? Ottaa selfie ja tutkia Gamebookkia pelikaverin lyöntihetkellä vai seurata mihin pelikaverin pallo päätyy?

- Vinkki: Tiibokseissa on kuppeja, joihin voi laittaa katkenneita tiitikkuja. Kentän jälkien paikkailu kuuluu kaikille!

Hyvin on kausi edennyt ja mahtavaa kun tapahtumissa on ollut hyvin osallistujia. Kentällä on ihana seurata iloista menoa ja meininkiä. Paljon on myös kesää vielä jäljellä. Nautitaan kesästä, peleistä ja iloitaan onnistuneista suorituksista. Tartutetaan kaikkiin hyvä mieli ja hymyillen kohtia uusia kierroksia!

Kesäisin golfterkuin kapteenit Juha ja Sari