Katsaus reikäpelin SM-kilpailuiden avauspäivään

"Muurame Golfissa käynnistyneissä reikäpelin SM-kilpailuissa pelattiin rankka avauspäivä. Ennalta oli tiedossa, että pelaajat joutuvat koville tällä viikolla, mutta osalle pelaajista taisi helle ja mäkinen kenttä tulla silti yllätyksenä.

Miesten puolella 64 pelaajasta on avauspäivän jälkeen karsittu jo 75 prosenttia kotimatkalle, ja 16 parasta on enää jäljellä. Heidän mukanaan on myös viime vuonna lyöntipelin SM-kultaa Pickalassa voittanut Tuomas Nukari.

Aamun ensimmäisessä matsissa Nukari kukisti tiukkojen vaiheiden jälkeen Joonas Hinkkasen 1/0. Toinenkin ottelu venyi päätösreiälle asti, jossa Otto Vanhatalo joutui tunnustamaan Nukarin vahvemmaksi lukemin 2/0.

”Kiva pelata tiukkoja pelejä. Siinä käydään tunneskaalat läpi kierroksen aikana. Ja kun molemmat matsit kääntyivät vielä itselle voitoksi, niin se oli totta kai kiva”, Tawast Golfia edustava Nukari totesi.

Perjantaiaamuna Nukari kohtaa Eetu Isometsän. He lähtevät kentälle ensimmäisenä parina kello 8.00.

Miesten sarjassa hurjinta kyytiä avauspäivänä piti edellisen Finnish Tourin osakilpailun Suur-Helsingin Golfissa voittanut Jonatan Jolkkonen, joka voitti avauspäivän matsinsa 7/6 ja 6/5.

Naisten kisassa osa pelaajista oli sijoitettu suoraan toiselle kierrokselle. Torstaina pelattiinkin vain neljä ottelua, joissa haettiin otteluparit kuntoon perjantaille.

Yksi torstain voitokkaista pelaajista oli Viipurin Golfin Ada Huhtala, joka oli Aura Golfin Viola Venhomaata etevämpi lukemin 2/1. Venhomaa piti Huhtalaa tiukoilla koko kierroksen ajan.

”Alkuun tuli muutama huono avaus, ja jouduin taistelemaan. En kuitenkaan päästänyt kaveria karkuun, ja siinä tasattiin paljon reikiä. Kun pääsin lopulta johtoon, en päästänyt kaveria enää rinnalle”, Huhtala kommentoi kierroksen jälkeen.

Huhtalan perjantaiaamun vastus on Ella Mäki-Tanila, joka ei tänään vielä joutunut hikoilemaan kentällä.

Paragolfareiden sarjassa nähtiin torstaina kaksi matsia. Kovinta kyytiä piti Jyväs-Golfin Jani Savolainen, joka kepitti Johannes Siikosen 6/5. Toisessa ottelussa tiensä perjantaille selvitti Simo Kosunen.

Savolaisen tunnelmat hikisen kierroksen jälkeen olivat makeat.

”Etuysillä lyönnit sujuivat hyvin, mutta takaysillä meni vähän henkisellä puolella taisteluksi. Lämpö rupesi tekemään omat tehtävänsä, mutta loppujen lopuksi hallitsin peliä hyvin ja pääsin jatkoon”, hän kertasi.

Perjantaina miesten ja naisten sarjassa pelataan kaksi ottelua, paragolfarit pelaavat yhden matsin."

Muurame Golfia miesten sarjassa edustavat Severi Varis ja Joonas Koivistoinen karsiutuivat valitettavasti molemmat torstain ensimmäisellä kierroksella. Joonaksen peli päättyi Otto Vanhataloa vastaan 4/3, ja Severin peli jännittävästi ensimmäisellä jatkoreiällä Aura Golfin Eino Haaslahtea vastaan.

Muuramen golfseuraa edustavat vielä naisten sarjassa entinen cädärimme Erika Ek, joka pääsee aloittamaan perjantaina pelinsä toiselta kierrokselta. Paragolfareiden sarjassa Muuramen golfseuraa edustaa Esa Järvinen, joka niin ikään pääsee aloittamaan pelinsä toiselta kierrokselta. Tsemppiä koitokseen kaikille pelaajille!


Teksti ja kuvat Juha Hakulisen käsialaa, viimeiset kaksi kappaletta Muuramen pelaajista lisätty jälkikäteen cädärin toimesta.

Kuvassa Tuomas Nukari (vasemmalla) ja Otto Vanhatalo (oikealla).