Katsaus SM-kilpailuiden päätöspäivään

Muurame Golfissa pelatut helteiset reikäpelin SM-kilpailut päättyivät Oskari Nikun, Sara Pihlajamäen ja David Barberin voittoon. Kultamitalistit olivat mitalinsa ansainneet, sillä urakka oli melkoinen.

Lauantaiaamuna pelatuissa välierissä Nikku pelasi huipputasaisen ottelun Eetu Isometsää vastaan. Matsi ratkesi lopulta Nikun hyväksi vasta ensimmäisellä jatkoreiällä.

Finaalissa Nikku sai vastaansa Saku Ellilän. Golf Talmaa edustava Nikku oli finaalin alkumetreillä hieman niskan päällä, mutta Ellilä tasoitti ottelun kahdella peräkkäisellä birdiellä. Takaysillä Nikku kuitenkin lisäsi kaasua, ja otti voiton lopulta selkein 4/3-lukemin. Voitto oli Nikun uran ensimmäinen SM-kultamitali.

”Olihan tämä pitkä projekti. Seitsemän kierrosta neljään päivään, kun laskee Pro-Amin mukaan. Kyllä kropassa tuntuu”, Nikku sanoi väsyneenä mutta onnellisena. Miesten EM-joukkuekilpailuihin heinäkuun alkupuolella lähtevä Nikku oli tyytyväinen, kuinka hän viikon aikana pelasi, ja miten energia riitti vielä finaaliinkin. ”Oli tosi hyvää ja stediä peliä finaalissa. Rautapeli oli tällä viikolla hyvää, ja pääsin hyvin paikoille”, Nikku paketoi kisansa.

Miesten pronssiottelussa Isometsä kukisti Sampo Ståhlin 3/2.

Naisissa kultamitalia juhlinut Sara Pihlajamäki voitti Muuramessa uransa toisen SM-kullan. Ensimmäinen tuli viime kesänä pelatuissa junioreiden lyöntipelin SM-kilpailuissa. Nokia River Golfia edustava Pihlajamäki totesi, että urakka oli lämmin ja raskas. Urakkaa tosin helpottivat hyvät peliesitykset, sillä Pihlajamäki voitti lauantain välierän Aino Kiiskilää vastaan 7/6. Finaalissa hän kukisti Lisa-Maria Vaitovaaran 3/2.

”Finaali oli tosi tiukka. Se oli ihan vuorotellen sahaamista, ja voitettiin reikiä vuorotellen. Onneksi sain hoidettua sen tuossa 16:lla”, hän huokaisi. Pihlajamäen pelit jatkuvat juhannuksen jälkeisellä viikolla, kun hän puolustaa junioreiden lyöntipelikultaansa Kullo Golfissa.

Naisten pronssimatsissa Kiiskilä voitti Hanna Hännisen 3/1.

Paragolfareiden SM-kulta matkasi David Barberin mukana Hirsala Golfiin. Barber kukisti finaalissa Jyväs-Golfin Jani Savolaisen lukemin 4/3. Pronssiottelun puolestaan voitti Sami Kankkunen, joka peittosi Simo Kosusen samoin 4/3-lukemin.

Barber oli mielissään voiton ratkettua.

”Tuntuu hyvältä. Mahtava päivä, ja se kruunautui tuohon voittoon. Ollut pitkät päivät, kolme kierrosta vedetty täällä kenttää ympäri, mutta nyt on päästy tavoitteeseen ja hyvältä tuntuu”, voittaja tunnelmoi. ”Oma rutiini oli parasta tässä viikossa. Kun se alkoi sujua, pelikin kulki.”

Muurame Golf järjesti komeat SM-kilpailut, ja pelaajat pitivät kentän luonteesta, joka sopi reikäpeliin erinomaisesti. Riskejä oli mahdollista ottaa, ja niitä myös nähtiin, etenkin kolmella viimeisellä reiällä.


Teksti ja kuvat Juha Hakulinen