Kenttäisännän syysterveiset

Hei kaikki Muurame Golfissa pelaavat pelaajat, niin osakkaat, jäsenet kuin vieraspelaajatkin!

Kenttäisäntämme haluaa lähettää syysterveiset, koska golfetikettiä tulee noudattaa vähintään yhtä säntillisesti syksyisin kuin kesäisinkin.


Lyöntipaikat
Lyöntipaikoilla katkenneet ja käytetyt tiitikut tulisi aina asettaa lyöntipaikan reunassa olevaan kuppiin. Maahan jääneet tikut estävät tasaisen leikkuujäljen saamista sekä ruohon kasvua kokonaisuudessaan. Lisäksi, etenkin par 3 väylillä, lyöntijäljet tulisi korjata lyöntipaikan vieressä sijaitsevan laatikon hiekka-siemenseoksella, jotta ruoho pääsee mahdollisimman nopeasti taas kasvamaan. Harjoituslyöntejä ei golfetiketin mukaisesti pitäisi lyödä koskaan maahan ja tällöin hyvän tavan mukaisesti harjoitulyönnit tulisi suorittaa lyöntipaikan ulkopuolella. Tällöin emme turhaan rasita lyöntipaikkoja, kun tarkoitus ei ole lyödä palloa.

Lyöntijäljet
Lyöntijäljet tulisi aina korjata sijantipaikasta riippumatta. Kaikkia meitä pelaajia harmittaa yhtä lailla pallon joutuessa jonkun toisen korjaamatta jääneeseen lyöntijälkeen, oli pallo sitten väylällä, karheikossa tai missä tahansa muualla kentän yleisellä pelialueella. Tämän lisäksi myös harjoitusalueella lyöntijäljet tulisi korjata aina lyönnin jälkeen. Lyöntijäljet korjataan aina palauttamalla lyönnin aiheuttama divotti takaisin lyöntijälkeen ja painamalla jalalla divotti kunnolla maahan, jotta ruohonjuuret juurtuisivat maahan. Mikäli divotti kuitenkin hajoaa palasiksi, tulisi pelaajalla aina olla hiekka-siemenseosta mukana ja seosta käyttämällä korjata lyöntijälki mahdollisimman tasaiseksi. Näin pidetään huolta siitä, että ruoho lähtisi kasvamaan mahdollisimman nopeasti takaisin.

Alastulojäljet
Pallojen alastulojäljet tulisi golfetiketin mukaisesti korjata joka kerta, kun astutaan viheriölle. Yleisenä hyvänä tapana on korjata vähintään yksi jälki viheriöltä, oli alastulojälki oma tai jonkun muun. On myös täysin sallittua korjata useampia alastulojälkiä samalta viheriöltä. Huomioittehan myös, että harjoitusalueen viheriöt ovat yhtä tärkeitä viheriöitä kuin kentän viheriöt, ja myös harjoitusalueella kaikki alastulojäljet tulee korjata. Alastulojälki aiheuttaa ikävän kuopan muuten täysin tasaiselle viheriölle ja tämän lisäksi kyseisen alueen ruohon kasvu kuolee, mikäli lyöntijälkeä ei korjata saman päivän aikana. Tätä myöhemmin lyöntijälkien korjaus on vain griinin tasoittamista ja kestää selkeästi pidempi tovi, että ruoho lähtee kyseisestä kohdasta kasvamaan.

Roskat ja muut huomioitavat asiat
Kenttäalueella roskaaminen on ehdottomasti kielletty. Paperit, nikotiini- ja nuuskapussit, tupakantumpit, pullot, tölkit ja muut jätteet tulee aina asettaa niille tarkoitettuihin jäteastioihin. Sekajätteille ja pulloille/tölkeille löytyy jokaisen tiiboksin yhteydestä jäteastiat.


Muurame Golfissa lähtöajat tulee myös aina vahvistaa ennen lähtöä. Green fee -pelaajat kuitataan aina vahvistetuksi maksun yhteydessä, mutta myös pelioikeudella pelaavien tulee vahvistaa aina lähtöaikansa. Pelioikeudella pelaavat voivat vahvistaa lähtönsä joko WiseGolf-appin kautta tai ilmoittamalla caddiemasterille oman nimensä ja lähtöaikansa ja pyytää caddiemasteria vahvistamaan lähtöaika. Mikäli lähtöaikaa ei ole vahvistettu, on Muurame Golfilla oikeus periä hinnaston mukainen green fee + 10 € laskutuslisä, riippumatta pelaajan pelioikeudesta.


Otetaan kaikki yhdessä huomioon kenttä, henkilökunta, muut pelaajat ja yhteinen ilmapiiri, niin saamme kaikille mukavan kokemuksen aina Muurame Golfiin tullessa ja täällä ollessa.

Mukavaa syyspelejä kaikille!


Terveiset
Kenttäisäntä