Naiset kevätretkellä Lappeenrannassa ja Imatralla 20.-21.5.

Iloisia ilmeitä, puheensorinaa, naurunremakoita; kannustusta, kehuja, kuittailuja; onnistumisia, pettymyksiä ja paljon muutakin kuului golfkauden 2023 kevätretkeemme. Sää oli onneksemme aurinkoinen ja tuuleton eli saimme golfata mitä parhaimmassa golfsäässä.


Matkamme itärajan tuntumaan alkoi jo ennen klo 6, kun kuskimme Jari poimi kyytiin naisia ensin Korpilahdelta, sitten Muuramesta, Jyväskylästä ja Vaajakoskelta. Ennen kuin huomasimmekaan olimme jo Mikkelissä ja pysähdyksen jälkeen suuntasimme upealle Etelä-Saimaan kentälle Lappeenrantaan, joka oli vuonna 2019 Suomen kauneimmaksi valittu kenttä. Maittavan lounaan jälkeen yksi ryhmä kerrallaan eli 27 naista pääsi yrittämään parastaan vaativalla kentällä. Tuloksissa oli aika lailla hajontaa ja jälkipeleille riitti itse kullakin puhuttavaa.


Illalla Imatran kylpylään saavuttuamme osa suuntasi syömään ja osa kylpemään. Kylpylän poreet, kuuma-ja kylmäaltaat, ulkoallas ja saunat olivat rentouttavia fyysisen golfkierroksen jälkeen. Muutamat meistä olivat kylpylässä tappiin asti, toiset illastivat yhtä lailla iloisessa seurassa ennen kuin oli hyvä mennä nukkumaan. Noin klo 4 moni heräsi käytävältä kuuluneeseen mekastukseen, jonka aiheuttajat Erja hillitysti, mutta määrätietoisesti sai vaikenemaan: ”Turpa kiinni! Me haluamme nukkua ja menkää tekin nukkumaan.” Näin myös tapahtui -hyvä Erja.


Aamupalan jälkeen uuteen golfpäivään lähti itse kukin toivoen edellistä päivää parempia ja onnekkaampia lyöntejä. Joku onnistui, toinen ei, mutta yksi oli pistebogeyssä ylitse muiden pelaamalla ykköseksi molempina päivinä. Kotimatkalla bussissa palkittiin viisi parhaiten pelannutta naisgolfaria: Jonna Järvisalo, Sari Fors, Heli Rantanen, Niina Valkama ja Marja Miettinen. Lähimmäksi lippua -erikoiskilpailut Imatralla voittivat Niina ja Heli ja Heli oli ylivoimainen paras scratch -tuloksessa (186 lyöntiä).


Matkamme onnistui erinomaisesti! Useampi ensikertalainen oli palkittujen joukossa ja kertoi tulevansa retkellemme mukaan jatkossakin. Tästä voimme olla erityisen iloisia!


Lähtiessäni nappasin kuvan rautakauppajätin mainoksesta, jossa luki: ”Jokainen lyönti tekee sinut vahvemmaksi.” Luin vahingossa, jotta vanhemmaksi ja onhan se toki niinkin. Pysykäämme siis terveinä, fyysisesti ja henkisesti vahvoina, iloisilla mielin muita tsempaten, niin saamme todellakin myös vanheta onnellisten tähtien alla. Saammehan viettää aikaamme ihanan lajin, golfin, parissa myös tulevilla naisenergiaa täynnä olevilla kevätretkillä.


Aurinkoisin ja kiitollisin kevätretkiterveisin,

Merjo Piela


Kierrosten tulokset alla olevan linkin kautta:

Retken kokonaistulokset