Pelaaminen ukonilmalla

Ukkoset ovat viime päivinä olleet kaikkialla Suomessa läsnä ja näin ollen on hyvä päivittää kaikille golfareille golfkentällä toimisesta ukonilman sattuessa.

Pelaaminen ukonilmalla on KIELLETTY!

Avoimella kentällä mailaa kädessään pitävä pelaaja on kuin elävä ukkosen johdatin. Pelaamaan ei missään tapauksessa pitäisi lähteä ukkosen ollessa lähistöllä.

  1. Henkilökunnalla ja muilla vastuuhenkilöillä on oikeus kieltää pelaaminen kentällä ja sulkea 1. tii, kunnes vaara on ohitse. Muurame Golfissa lähtöajat, jotka on varattu alkavaksi keskeytyksen ajalle perutaan. Kentällä olevat pelaajat saavat henkilökunnan tai muiden toimihenkilöiden hyväksynnän jälkeen jatkaa pelaamistaan siitä paikasta, missä ovat joutuneet pelaamisen keskeyttämään.
  2. Mikäli olet jo kentällä ja ukkonen lähestyy, lopeta pelaaminen ja siirry klubirakennukselle. Älä käytä edes sateenvarjoa äläkä koske metalliseen kärryn kahvaan, vaan jätä varusteet kentälle ja lähde suojaan!
  3. Kentällä oleva pelaaja tekee viimekädessä itse ratkaisun pelin keskeyttämisestä. Älä jää odottamaan mahdollisia hälytyksiä, vaan siirry suojaan!
  4. Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla. Se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä.
  5. Vältä korkeita paikkoja, sillä salama iskeytyy helposti sellaiseen.
  6. Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.
  7. Pelattaessa järjestettyä kilpailua pelin mahdollisesta keskeyttämisestä vastaa kilpailunjohtaja. Pelin keskeyttämisestä tiedotetaan sumutorvella. Pelaajan on tällöin merkattava pallon paikka ja siirryttävä klubirakennukselle.
  8. Huomioithan kuitenkin, että kaikissa tilanteissa viime kädessä jokainen pelaaja on vastuussa omasta turvallisuudestaan! Aina kilpailunjohtaja tai henkilökunta ei ole tietoinen kentän toisella laidalla mahdollisesti vallitsevista sääolosuhteista. Sumutorvikaan ei välttämättä kuulu kentän jokaiseen laitaan.


Lisää aiheesta Ilmatieteenlaitoksen sivuilta täältä.