Pentti Lassila 1944-2022

Muistokirjoitus

Pentti Lassila 1944-2022

Pentti Lassila, yksi golfseuramme ja golfyhtiömme alkutaipaleen aktiivisimmista jäsenistä, menehtyi toukokuussa 77 vuoden iässä pitkään sairastettuaan.

Pentti liittyi Riihivuori Golfin (nykyisin Muuramen Golfseura) jäseneksi vuonna 1997 jäsennumerolla 63. Pentti lähti heti innokkaasti mukaan pienen seuran toimintaan. Hän ehtikin toimia useissa eri tehtävissä niiden viiden ja puolen kauden aikana, kun golfin harrastettiin Muuramessa Riihivuoren juurella sijainneella ja seuran ylläpitämällä harjoituskentällä. Pentti ehti toimia Riihivuoren kentän aikaan muun muassa kapteenina, rahastonhoitajana, hallituksen jäsenenä, golfopettajana, koulutus- ja senioritoimikuntien puheenjohtajana sekä kenttäpäivystäjänä. Toimipa hän jopa Riihivuoren kentän kenttämestarina vuoden 2001 alusta 4.8.2002 saakka, jolloin Riihivuoren kenttä suljettiin ja toiminta siirtyi nykyiselle kenttäalueelle.

Pentti oli myös mukana Muurame Golf Oy:n perustamisessa. Pentti kuului vuonna 2001 golfseuran hallitukseen, joka perusti Muurame Golf Oy:n. Hän oli Muurame Golf Oy:n ensimmäisen hallituksen jäsen ja myös kyseisen hallituksen varapuheenjohtaja. Kyseisissä luottamustoimissa hän jatkoi vuoden 2004 loppuun asti. Seuran hallituksesta Pentti jäi pois vuoden 2005 lopussa. Saman vuoden lopussa päättyi myös Pentin toimi seuran kapteenina. Hän oli seuran kapteeni yhteensä kuuden vuoden ajan. Kiitokseksi seuran eteen tehdystä työstä Pentille myönnettiin vuonna 2006 Suomen Golfliiton pronssinen ansiomerkki numero 120.

Edellä mainittujen luottamustoimien jälkeen Pentti osallistui vielä reilut 10 vuotta aktiivisesti seuran ja kentän toimintoihin. Pentti osallistui usein kenttätalkoisiin sekä toimi monena vuotena kentällä valvojana. Hän myös oli kenttätoimikunnan jäsen vuoteen 2016 saakka. Pentti osallistui usein kilpailuihin. Mutta ehkä suurin intohimo Pentillä oli golfin säännöt sekä tuomarina toimiminen. Pentti osallistui tuomarikoulutuksiin ja sääntöiltoihin sekä opiskeli sääntöjä omatoimisesti. Pentti toimi vuosien mittaan useissa kymmenissä kilpailuissa tuomarina, kilpailunjohtajana sekä startterina.

Pentti oli aktiivinen ja taitava sanankäyttäjä. Kun kommentteja kysyttiin, niin hän ei ollut hiljaa vaan varmasti kertoi oman mielipiteensä. Kun kierrosten jälkeen istuttiin klubin terassilla, niin Pentti kertoi monia kaskuja ja tarinoita. Ja sananmuunnoksia Pentti suorastaan viljeli. Jos et ollut tarkkana omien puheiden kanssa, niin sananmuunnos napsahti Pentiltä nopeasti takaisin.

Pentin asenne elämään oli todella positiivinen. Se näkyi myös siinä, että Pentti tuli golfkentälle lähes aina hymy kasvoillaan. Ja meni kierros miten tahansa, niin hymyssä suin Pentti kentältä myös lähti. Tuollaista elämänasennetta meidän kaikkien olisi hyvä tavoitella.


Penttiä lämmöllä muistaen,


Muuramen Golfyhteisö