Osakasedut


Yhtiövastikkeet

Vuoden 2024 vastikemaksut laskutetetaan viikolla 11.

Vuoden 2024 yhtiövastike:
Hoitovastike 450,00 € (sis. alv 10 %)

B- ja C -sarja (vastikekerroin 1) yht. 450 e
D-sarja (vastikekerroin 3) yht. 1 350 ePelioikeudet

Sarja / Pelioikeus

  • A / ei pelioikeutta (yhtiöjärjestys)
  • B / yksi (1) nimetty pelioikeus tai 15 sähköistä pelikertaa (pelilippua)
  • C / yksi (1) nimetty pelioikeus tai 15 sähköistä pelikertaa (pelilippua)
  • D / yksi (1) nimetty pelioikeus ja 30 pelilippua tai kaksi (2 ) nimettyä pelioikeutta ja 15 pelilippua tai kolme (3) nimettyä pelioikeutta ja 0 pelilippua tai 50 pelilippua


Yksi pelilippu oikeuttaa yhden henkilön pelaamaan 18 reikää saman päivän aikana.

B- ja C-sarjan osakkeenomistaja voi ostaa yhdelle tai useammalle lapselleen tai puolisonsa lapselle (myös alenevassa polvessa eteenpäin) junioripelioikeuden tai opiskelijapelioikeuden.

Jos B- tai C-sarjan osakkeenomistaja vuokraa pelioikeutensa, niin juniori- ja opiskelijapelioikeuden osto-oikeus siirtyy osakkeenomistajalta pelioikeuden vuokraajalle ja tällöin vuokraajan osto-oikeus rajoitetaan yhteen juniori- tai opiskelijapelioikeuteen.

Juniori- tai opiskelijapelioikeuden voi ostaa MGS ry:n jäsenelle myös erikseen, ilman että vanhemmilla on osaketta tai pelioikeutta.

Huom! Emme välitä osakkaan pelilippuja toisille osaapuolille, eli emme toimi välikätenä osakkaan pelilippujen käyttäjien välillä.


Pelioikeus pelilippuina

Ajanvarausohjelmiston vaihtumisen myötä digitaalisten pelilippujen käyttötapa on muuttunut eivätkä aiemmat koodit ole enää toiminnassa. Kullekin digilipulle muodostuu ohjelmistossa automaattisesti yksittäinen koodi.

Kyseisessä näkymässä osakas pystyy pitämään kirjaa myös siitä jos on jakanut pelilippukoodin jollekin toiselle ja lisäksi käytössä on vapaa tekstikenttä, mihin voi esim. kirjata ylös kenelle pelilippu on jaettu. Liput eivät jatkossa katoa, kun ne on käytetty, vaan jäävät taulukkoon yliviivattuina.

Digitaalisia pelilippuja voidaan käyttää nyt myös kassalla. Koodi tulisi kuitenkin olla pelaajan tiedossa, jotta asioiminen kassalla käy ripeästi ja sujuvasti.

Suosittelemme tällä hetkellä digitaalisia pelilippuja paperisten pelilippujen sijasta.


Tarjoamme osakkaalle joka ei käytä itse kauden 2024 pelioikeutta, mahdollisuutta pelioikeuskauppaan myös Muurame Golfin kautta.


Pelioikeuden ilmoittaminen 2024

Osakkeen pelioikeuden käytöstä on annettava erillinen ilmoitus aina vuosittain.

B- ja C-osakkeiden haltijat (ei yritykset) voivat tehdä pelioikeusilmoituksen kätevimmin kirjautumalla omilla tunnuksillaan muuramegolf.fi sivuille.

Osakas voi nimetä järjestelmän kautta joko itsensä tai jonkun muun MGS:n jäsenen pelioikeutensa käyttäjäksi. Pelioikeus tulee tällöin välittömästi käyttöön ja muita toimenpiteitä ei tarvita. Hoitovastike tulee olla maksettuna, jotta vuokrattua pelioikeutta on oikeus käyttää.

HUOM! Jos haluat vuokrata pelioikeuden jonkun muun seuran kuin Muuramen Golfseuran jäsenelle, tulee pelioikeusilmoitus tehdä alla olevalla lomakkeella. Samoin, jos haluat pelioikeutesi pelilippuina tai omistat D-sarjan osakkeen. Pelioikeuksia voimme kirjata vasta yhtiövastikkeen maksun jälkeen.Osakkaan edut

HUOM! Edut eivät koske vuokrapelioikeuksien haltijoita, vaan edut säilyvät edelleen osakkeenomistajalla

Oman osakkeen kautta pelioikeus yhtiövastikkeen hinnalla
v. 2024 hinta on 200 euroa välitettyä pelioikeutta edullisempi

Osakkeen pelioikeuden vuokravälitys
Etu osakkaalle, joka ei käytä itse kauden pelioikeutta.

10 euron alennus 18 reiän green feestä yhteistyökentillä
Hartola, Kartano Golf, Puula, Revontuli, Ähtäri

Osakkaan vieraana mahdollisuus tuoda vieras pelaamaan 10 euron alennuksella

Osakkeenomistajan tullessa pelaamaan vieraspelaajan kanssa, on vieraspelaajan green feen hinta on -10€ (18 reikää) tai -5€ (9 reikää) sillä hetkellä olevasta normaalihintaisesta green feen hinnasta (etu 1 vieras per osakas kerrallaan, etu ei koske oman seuran jäseniä tai pelioikeuden omaavia)

Alennetut green fee -hinnat Muuramen kentällä
5 euron alennus normaalihinnasta. Katso hinnasto.

​​​​​​​Edullisempi kilpailumaksu avoimissa kilpailuissa
Katso hinnat täältä.

Alennusta rangenappien latauksista
0,60 euron alennus per kori normaalihinnasta. Katso hinnasto.

Alennusta golfauton vuokrasta
Normaalihinnasta 5 euron alennus. Katso hinnasto.

Normaalihintaisista pro shop -tuotteista 20 % alennus
Ei koske palloja, pientarvikkeita, eikä mailoja.

Etuoikeus ajanvarauksessa
Mahdollisuus varata 7 vrk etukäteen, muilla 5 vrk etukäteen ja lisäksi yhtäaikaisten varausten määrä osakkailla 4 kpl, vuokrapelioikeudella 3 kpl ja jäsenillä 2 kpl.

Osallistumisoikeus yhtiön järjestämiin ilmaisiin osakastapahtumiin

Vaihtopäivät PuulaGolfin kanssa (Green Fee 30€, vaihtopäivä vain osakkaille)

28.5. ja 27.8.


>> Aiemmin ilmestyneet Honour-Golf -digilehdet


Golfosakkeen myynti

Keväällä, kun hanget alkavat sulamaan, on myös suurin kysyntä vapaina oleville osakkeille. Osakkeille on olemassa useita markkinapaikkoja, joista mm. golfpiste.fi on yksi suosituimmista sivustoista löytää uusi omistaja käyttämättömälle osakkeelle.


Osakkeen siirtäminen henkilöltä/yritykseltä toiselle

Jotta voimme muuttaa osake- ja osakasluetteloihin uuden omistajan tiedot ja tehdä osakekirjaan siirtomerkinnän, tarvitsemme uudelta omistajalta

  1. alkuperäisen osakekirjan
  2. kopion kauppakirjasta
  3. tosite maksetusta varainsiirtoverosta

​​​​​​​

Ohjeet ja lisätietoa varainsiirtoveroilmoituksen tekemisestä ja maksamisesta: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/yhteystiedot-ja-asiointi/lomakkeet/kuvaus/varainsiirtoveroilmoitus_601/

Tee varainsiirtoveroilmoitus OmaVerossa. Anna ilmoitus ja maksa vero (1,5 %) 2 kuukauden kuluessa kauppakirjan tai sopimuksen allekirjoittamisesta.

Siirtomerkinnän osakkeeseen tekee osakkeen vanha omistaja jonka jälkeen osakkeen uuden omistajan tulee sopia tapaaminen toimitusjohtaja Joonas Niemisen kanssa. Tapaamiselle tulee ottaa mukaan osake, kauppakirjan kopio ja maksettu varainsiirtoverokuitti. Saadessaan asiakirjat toimitusjohtaja rekisteröi uuden osakkaan ja tekee osakepaperiin rekisteröintimerkinnän.

>> kauppakirjapohja.doc
​​​​​​​

Lisätietoa:

Joonas Nieminen
puh. 0400 773 923
joonas.nieminen@muuramegolf.fi

1.2.2022 Suomen Golfkentät ry:n huomio osakekauppoihin liittyen

Varoitus! Huijarit jälleen liikkeellä!


Golfosakekauppaa tekosyynä käyttävät huijarit ovat jälleen liikkeellä. Heidät tunnistaa parhaiten siitä, että he pyrkivät negatiiviseen kauppaan, eli saamaan rahaa ottaakseen osakkeen kontolleen. Monilla kentillä osakekauppa on elpynyt ja nyt kannattaa olla kärsivällinen ja tehdä kauppaa vain luotettavien henkilöiden kanssa.


Miten golfosakekaupoissa kannattaa toimia:
1. Ole aina kaupanteon aikana yhteyksissä oman kenttäsi toimistoon ja kerro kenen kanssa kauppaa käyt. Voit säästyä monelta hankaluudelta sen ansiosta.
2. Älä koskaan anna henkilötunnuksiasi, vaikka niitä eri selityksin pyydetään. Suurena vaarana on erilaiset identiteettivarkaudet ja petokset.


Lue Asiakastiedon sivulta 10 vinkkiä >

Jokaisen, joka on osakettaan myymässä kannattaa selvityttää tuntemattoman ostajan taustat vaikka oman kentän toimitusjohtajan kanssa.


Suomen Golfkentät ry


Osakeanti

Ei osakeantia käynnissä tällä hetkellä.